Martin Saarikangas

Martin Saarikangas
sv
fi
en

Bergsrådet Martin Saarikangas, med sina 43 år inom varsvindustrin, är en verklig ikon inom finskt näringsliv. Han är inte bara känd som ledare för Wärtsilä Marin Ab och Masa-Yards Ab, utan har också haft många andra tunga nationella och internationella förtroendeuppdrag. Ett bevis på vilken respekt och kunskap han besitter. Martin kommunicerar dessutom obehindrat på fem olika språk.

Martin har också engageratet sig samhällspolitiskt genom att ställa både i den lokala politiken, och genom en plats i Finlands riksdag. Han har också visat sitt samhällsengagemang genom att vara delaktig i olika idrottrörelser, bl.a. som ordförande för den finländska ishockeyligan i 10 år.

Martin föreläser helst om ledarskap och ämnen som Business management, Change management och Företagsplanering. Han kan på ett intressant sätt koppla samman ledarskapets roll inom inom många branscher.  Branschkunskaper från de många förtroende uppdrag han har och har haft inom bl.a. bank- och försäkringssektorn samt inom högskolesektorn och inom många andra organisationer. Martin är också en van diskussionsledare.

Event Managers Finland Ab 2013