Alexandra Pascalidou

Alexandra_Pascalidou
Alexandra Pascalidou
sv
en

Journalist, programledare/moderator, föreläsare, författare och statsvetare.

Alexandra har lett ett flertal TV-program både i Sverige och i Grekland och är kolumnist och skribent. År 2004 presenterade Alexandra OS i Aten för SVT och därefter bodde hon i Grekland i två år där hon ledde tv-program på bästa sändningstid. Hon var också programledare för Melodifestivalen i Grekland 2005 och kommentator i Kiev. Samma år ledde Alexandra Melodifestivalen i Sverige från Göteborg.

Hon har bl a haft en egen kolumn i Metro och i kvällstidningen Expressen och är fortfarande krönikör i en rad tidningar samt skriver artiklar för de stora tidningarna. Hon har också blivit publicerad i bl a Vasabladet i Finland. Alexandra har gett ut fem böcker och medverkat i ett tiotal antologier.

Alexandra föreläser om mångfald och media, demokrati och rättvisefrågor, retorik och ledarskap, jämställdhet och kulturkompetens.

Hon har representerat Sverige i europarådets antirasism-kampanj och talar fem språk. Driver ett antal välgörenhetsprojekt för barn i Sveriges förorter. Alexandra har själv sagt att  ”Jag har haft alla hinder man kan ha för att nå framgång; svartskalle, kvinna och med arbetarbakgrund från gettot”.

Event Managers Finland Ab 2013